make-up·verzorging

Make-up volgorde aanbrengen

Hallo allemaal,

Vandaag wil ik het hebben over de volgorde, een goed begin is het halve werk zeggen ze altijd en dat is nik voor niks. ik ga jullie vandaag stap voor stap vertellen wat voor handelingen er nodig zijn voor een mooi resultaat van je make-up.

1- Was je gezicht, het is belangrijk om op een schoon gezicht te beginnen zodat de ‘resten’ verwijdert zijn. Bij het afdrogen is het belangrijk om het deppend te doen zodat de huid rustig blijft.

2- Breng een primer of moisturizer aan op het gezicht. Deze basis zorgt ervoor dat je make-up langer en egaler blijft zitten. Ook wordt je gezicht voorbereid om de rest van je make-up.

3- Nu is het tijd om je BB-cream(Blemish Balm) CC-cream(Color Correcting) of je foundation aan te brengen. deze dekking is de basis make-up voor over je gehele gezicht.

4- Breng nu de concealer aan als je bepaalde vlekjes op het gezicht wilt wegwerken of verminderen.

5- Bij mijzelf begin ik nu altijd met mijn wenkbrauwen bij te tekenen of op te vullen net wat jijzelf gewent bent.

6- Als dat gedaan is, kan je beginnen met een oogschaduw primer, dit zorgt ervoor dat je oogschaduw langer en mooier blijft zitten en niet in de “plooitjes” gaat zitten van de oogleden.

7- Breng naar eigen wensen je oog-look aan dit kan 1 oogschaduw zijn tot wat je zelf wilt en gewent bent. Tevens hoort bij deze stap ook de eyeliner als je deze gebruikt.

8- Mascara is het nu tijd voor, breng deze laag voor laag aan naar eigen wens, ik doe tevens ook mijn nep-wimpers op als ik dat die dag dragen wil.

9- Contouren zijn nu aan de beurt, wil je echt gaan shapen of alleen een blush aanbrengen het maakt niet uit. Breng het aan voor net een wat meer sprekend effect in je gezicht, niemand heeft echter een egale gladde huid.

10- Afpoederen met een transparante poeder, of fixeren met een spray zodat het resultaat wat je gemaakt hebt langer blijft zitten is erg belangrijk. het kan wel zeker tot een aantal uur schelen wat ik zelf uit ervaring mee gemaakt hebt.

11- De lippen kan je nu gaan behandelen met een simpele gloss,
of een lip-liner en daarna met een lippenstift op te vullen.

Ik hoop dat deze volgorde jullie een stap dichterbij een mooie en langere eindresultaat heeft kunnen brengen. Voor vragen laat een reactie achter zodat ik deze kan beantwoorden voor jullie.

Liefs Soraya

Advertentie

2 gedachten over “Make-up volgorde aanbrengen

  1. Wat grappig die verschillen in make-up routine. Ik begin altijd met de basis (foundation, concealer, etc.) en contouring. Daarna volgt de oogmake-up en als laatste de lipstick.

    Like

    1. Ja je hebt veel verschillende manieren. Dit is 1 van de meest voorkomende waar ik achter ben gekomen. Grappig dat iedereen ze eigen routine heeft. Liefs soraya

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s