verzorging

Disign your stoma

Hallo Beauty’s,

Vandaag heb ik iets heel anders voor jullie, zoals velen van jullie inmiddels wel zullen weten werk ik ook in de zorg sector. Hier kreeg ik verdere informatie over de stoma. Toen lieten ze een site zien van Disignyourstoma, ik zag dit en dacht wouw!! Hier moet ik zeker iets mee gaan doen. Zoals jullie weten schijf ik eigenlijk alleen over haar en make-up producten maar hier moest ik een uitzondering voor maken. Wat zij doen vind ik een uitkomst en wou dat meer bedrijven wat met dit soort ideeën kwamen voor mensen die ook maar iets met zich mee dragen en het er op een leuke manier uit kunnen laten zien (dit kan echt van alles zijn)

IMG_9699

Wat je ziet is een stoma, het is vervelend en zeker als je jonger bent. Want op iedere leeftijd kan je een stoma krijgen. Maar eerst even in het kort wat een stoma is en een aantal feiten op een rijtje.

  • Wist je dat er in wereldwijd 1.3 miljoen mensen rondlopen met een stoma?
  • Waarvan in Nederland al meer dan 38.000 stomadragers zijn.
  • En dat er jaarlijks 6000 tot 9000 mensen ermee geconfronteerd worden?

Een stoma is volgens het woordenboek van de geneeskunde een onnatuurlijke chirurgische aangelegde opening die een lichaamsholte verbind met de buitenwereld. Mocht je dus problemen krijgen kan je een stoma krijgen voor de ontlasting en voor de urine.

hoesjes stoma

Nu heeft Design your stoma hoesjes op maat bedacht zodat je deze over je stomazakje kan plaatsen, normaal zijn het eigenlijk altijd bruine zakjes die je op de buik hebt hangen. Maar kijk hoe mooi en leuk ze zijn zoals hierboven op de foto te zien is.

Zij zelf zeggen dat het een verlengstuk van je lingerie of badkleding kan zijn. Mooi, Sexy, Praktisch en Stoer. Ze ontwerpen voor mannen, vrouwen, kinderen, jong of oud het maakt allemaal niet ui. Ik ben het er helemaal mee eens.
IMG_2058

Hier zie je een band die men om de middel kan dragen. Hier doe je de stomazakje in en zie je er niks meer van. Ik vind dit een praktisch oplossing zeker als het zomers is en je in de bikini op het strandbedje kan liggen. Want helaas zijn er altijd mensen die je raar moeten aankijken en of iets zeggen. Daarom hoop ik ook dat ik hiermee een deel van mijn bezoekers bewust kan maken door deze blog.

IMG_2081

Ik hoop dat veel mensen van deze organisatie gebruik kunnen maken mochten ze het nodig hebben. Het is een vrijwilligersinitiatief wat ontstaan is door behoefte van stomadragers. Het is dus ook zo dat het naar JOU wensen gemaakt kan worden hoe leuk is dat?

Mocht je interesse hebben of het leuk vinden om veder te lezen klik dan hier  voor de site van Design your stoma.
Mocht je willen weten wat een stoma allemaal inhoud? klik dan hier voor de site stomaatje.nl

Nou wil ik je bedanken omdat je deze blog volledig hebt gelezen Beauty’s.
En zeker omdat jullie er de tijd voor hebben genomen.

stel gerust je vragen aan mij in de reactie’s of stuur een mail mocht je het niet hieronder willen stellen.

Liefs Soraya

4 gedachten over “Disign your stoma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s