haar

De kapper + haar feiten

Hallo beauty’s,

Zoals velen van jullie misschien al weten ben ik naar de kapper geweest. Ik heb mijn haar laten knippen (gespleten punten eraf laten halen) en er weer een winterse kleur van gemaakt.

20151119_135722

De kleur in mijn haar was totaal niet meer terug te vinden, ik besloot toch echt te gaan voordat de feestdagen weer beginnen en de kappers helemaal overstromen met hun klanten en ik daardoor alleen al tijd genoeg kwijt ben aan het wachten totdat je aan de beurt bent.
weetje: Ik kan er totaal niet tegen als ik moet wachten op mijn afspraak waar dan ook!

ik besloot weer wat meer richting rood te gaan omdat de donkere dagen er weer zijn en ik de warmte zo terug wil laten komen in mijn uiterlijk(heb alle kleuren en combinaties al gehad inmiddels) en ik was in de stemming en besloot dat ik vond dat een rode gloed hiervoor wel een goede kleur was.

20151119_104623

Bij mij komt zo idee in een keer op en moet het ook het liefst gelijk gedaan zijn, en dus besloot ik mijn vertrouwde kapper te laten zitten en te gaan voor brainwash in hoofddorp waar ik toch aan aan het winkelen was. Wat een vriendelijk personeel is daar aanwezig maar wat een drukke zaak aan klanten die ze hebben over zo een gehele dag.  Zoals je op de eerste foto kunt zien is mijn haar ingevlochten en opgestoken (tevens is dat ook de nieuwe kleur geworden). Ik zij tegen het meisje wat mij hielp dat haar haar zo leuk zat en dat ik invlechten bij mijzelf erg lastig vind omdat je het op gevoel moet doen en niet in de spiegel kijken kan omdat dan alles in spiegelbeeld is. Ze was zo aardig om het voor mij te doen en ging ik als een hele blije klant de deur uit en dat wel voor 3 dagen!!! ja zeker 3 dagen heb ik het kunnen laten zitten toen pas was het mooie eraf door al dat gewoel in mijn slaap.

De pluspunten van een budget kapper vond ik zelf:

 1. Altijd wordt er vermeld hoelang de wachttijd is en of je dat vervelend vindt en anders kan je plaats nemen.
 2. Koffie of thee bij binnenkomst. Tevens wordt dat meerdere malen aan je gevraagd ook tijdens de knip en of verfbeurt.
 3. Vrolijke meiden op de werkvloer.
 4. Kleuren kaart wordt gehaald voor bespreking van de juiste haarkleur. zodra iemand ook maar 1 vraag heeft ook al is bekende klant.
 5. Altijd wordt het haar gewassen met een heerlijk hoofdmassage, wat ook nog is bij de prijs zit inbegrepen van het knippen.
 6. Betaald nooit een meerprijs voor lang haar bij verven.
 7. Werken met goede kwaliteit producten.

Ik zal zeker nog eens terug gaan naar Brainwash want het beviel mij goed mocht mijn eigen kapper geen tijd hebben.

Wassen, knippen en drogen kost € 16.50 euro.
Permanente kleuring kost € 26.50 euro.

Maar ik hoor vaak ook wel wat fabels in de ronde gaan over haar en wil jullie hier ook graag wat over vertellen.

 • Wist je dat je maximale haarlengte erfelijk bepaald is? en dat het dus geen kwestie van tijd is voordat het over je kont heen hangt?
 • Je alleen naar de kapper hoeft te gaan om het in je gewenste model te laten knippen? Hierdoor krijg je geen mooier haar van want dat wordt binnenuit geregeld in de haarzakjes.
 • Wist je dat je haar wel sneller groeit als het warm weer is? Dit komt door de warmte die de groei van haar en nagels stimuleert.
 • Je haar eigenlijk dood is? daarom kan je ook pijnloos je haar afknippen.
 • Als je teveel je haar kamt en of elastiekjes in je haar gebruikt het kan het zijn dat je haar sneller afbreekt!

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen hoe mijn kappers ervaring was en hoe ik hiervan genieten kan een aantal uurtjes lang als je daar zit. En vooral hoop ik dat jullie wat van de feiten geleerd hebben natuurlijk.

Liefs Soraya

Wist je dat je mij ook op verschillende media kan volgen zodat je op de hoogte bent van wat gaat komen en als eerste er alvast een blik op kan werpen? Klik Hier voor een overzicht.

6 gedachten over “De kapper + haar feiten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s