feestdagen·geuren·persoonlijk

lampe berger

Hallo beauty’s,

Als ik een avondje uit ga of een middag heerlijk aan het tutten ben doe ik dit het liefste in een ontspannen ruimte heerlijk achter mijn kaptafel en dan kan ik mij ook uren vermaken. Ik vind geurkaarsen die lekker betaalbaar zijn niet altijd even lekker ruiken en of niet lang genoeg branden om mijn kamer tot hemelse geur te brengen. Hiervoor heb ik enige tijd geleden een LAMPE BERGER aangeschaft en ben hierdoor helemaal lyrisch geraakt van dit merk. Inmiddels hebben veel van mijn familie ook al één aangeschaft omdat je het in alle ruimtes kan gebruiken. Wil jij weten waar ik het over hebt? lees dan snel veder.

20151110_133201

Een lampe berger tijdperk is begonnen in 1898. Het is van Franse afkomst en inmiddels wordt het al in 56 landen verkocht en hebben ze meer dan 7000 verkooppunten over de hele wereld.

Lampe berger doet de lucht zuiveren in afgesloten ruimtes en was vooral vroeger ideaal in ziekenhuizen, na enige tijd voegde hij er parfum aan toe en werd het een huiselijk product wat ongekend populair is wat ik persoonlijk echt wel begrijpen kan.

Ik las op de site van lampeberger.nl dat het een echte collectors items werden, zoals merken Cristal de Baccarat, Cristalleries de Saint Louis, Emile Galle, Rene Lalique, en vervolgens de top porselein producenten van de jaren 1950 … Coco Chanel, Jean Cocteau , Colette en Picasso hadden elk hun eigen Lampe Berger. Hoe cool is dat?

Wist je dat er meer dan 5 miljoen liter huisparfum en 800,000 lampe berger modellen over de hele wereld verkocht worden ieder jaar? Ik ben fan ervan maar ik blijk helemaal niet uniek te zijn met mijn lampe berger in huis.

20151110_142012

Persoonlijk heb ik de neutrale uitstraling gekozen van mijn lampe berger, maar er zijn er zoveel op de markt dat er in iedere interieur wel eentje past. Want ze hebben zoveel verschillende kleuren, vormen en maten in de collectie. Tevens kan je ook de bovenstukjes (dopjes) verwisselen in allerlei modellen en kleuren.

Tevens is dat ook met het parfum zo, het is in overvloed en mocht je het helemaal zat zijn al die geurtjes in huis of er totaal niet van houden bestaat er ook een neutrale geur die puur alleen maar de lucht zuivert. je hebt twee soorten maten van de flessen parfum 500 ml kost € 14.95 euro en 1 liter fles heb je voor € 25.90 euro in huis. Tevens hebben ze altijd een speciale liter fles iedere maand in de actie voor de 500 ml.

20160206_192620

Je hebt ook een hele arsenaal aan prijs klasse waaruit je de lampe berger kan kiezen zo kan je er een aanschaffen vanaf € 39.00 euro en kan dit oplopen tot ruim € 475.00 euro. Persoonlijk vind ik die dure variant niet eens mooi.  Tevens zijn er ook prachtige gift sets te koop! Doet het altijd leuk met de feestdagen en of huwelijks cadeau’s.

Tevens zijn de onderdelen te vervangen mocht dit nodig zijn (leg ik later uit) en dat zijn echte kleine prijsjes echt ideaal dus.

Hoe werkt het?

De lampe berger bestaat uit:
– een lont
– een dop
-sierdop
-een steentje
-een houder

20160206_192527

Als je de lont met het steentje hebt verbonden kan je deze laten zakken in de gevulde houder oftewel de lampe berger. Je steekt het steentje aan die een grote vlam gaat vatten, laat dit ongeveer 1 minuut zo branden totdat het steentje goed warm is geworden (dit zie je doordat het steentje donkerder kleurt) als de temperatuur bereikt is blaas je de vlam uit en zet je de sierdop erboven op. De geur verspreid zich dan langzaam door de kamer heen. ze zeggen dat je het beste ongeveer 15 minuten kan laten branden voordat de huiskamer in hemelse geuren verkeerd. Maar dat vind ik een beetje naar eigen zeggen de een houd van een sterke geuren en de ander juist niet. Mocht je denken ik heb er genoeg van of je gaat de deur uit kan de de sierdop eraf halen (let op kan wel heet aanvoelen) en set je de gewone dop over het steentje heen en dan stopt hij met de geur verspreiden.

20160206_192511

Zoals ik al eerder schreef, kan ik hiervan echt genieten en heel ontspannen van worden door de geuren die door mijn kamer dwarrelen en mijn neus bereiken. Ik vond dat ik jullie dit niet kon onthouden en het met jullie moest delen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en wie weet is het wel wat voor bij jou thuis?

Kenden jullie de lampe berger al? hebben jullie ook al eentje in bezit?

Liefs Soraya

7 gedachten over “lampe berger

  1. Ik ben altijd opzoek naar lekkere geurtjes die ook nog eens decoratief zijn. Misschien moet ik mij ook eens een lampe berger aanschaffen.

    Liefs Dorien

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s